Skådespelaren Ville Haapasalo presenterar det bästa av landsbygden och turismen i södra Savolax

Villes videoserie Vihreän kullan tie (sv. Gröna guldets väg) handlar om landsbygden och landsbygdsturismen i södra Savolax. Videofilmerna tar med tittaren på en fantastisk resa till Gröna guldets kulturväg tillsammans med Ville Haapasalo. Serien är producerad av kommunikationsprojektet Maaseutukuriiri.

I videoseriens första avsnitt bekantar sig Ville Haapasalo med caféet i Miekankoski, flottningsmuseet och flugfiske under vägledning av ett proffs. I det andra avsnittet besöker Haapasalo Ollinmäki vingård och bekantar sig med vinframställning och vingårdsturism. I det tredje avsnittet cyklar han i Puumala på Lietvesi landskapsväg och smakar på närmat i Sahanlahti Resort.

Turismen är på väg uppåt, i synnerhet i området kring Saimen. I en landsomfattande jämförelse låg Södra Savolax på första plats när det gäller landskap som erbjuder gårdsinkvartering. Visit Saimaa Lakeland gör ett gott jobb liksom Södra Savolax landskapsförbund. Visit Saimaa Lakeland och dess underordnade Visit Mikkeli, Visit Varkaus och Visit Savonlinna samt Saimaa Gastronomy är utmärkta exempel på hur samarbete ger synlighet inom turismen på landsbygden. Värt att nämna är också Saimaan Charmantit Oy som redan i över tio års tid har gett ny energi åt turismen. Nu börjar resultaten synas.

I videoserien förevisar Ville Haapasalo några exempel på landsbygdsturism och resenärens uppgift är att själv leta fram fler. I tidningen Maaseutukuriiri som utkommer i början av september finns det mer att läsa om bra projekt och landsbygdsturism. Dessutom kan du själv dela videoupptagningarna och gilla Maaseutukuriiri på Facebook.

Du kan titta på videofilmerna på Youtube med sökordet maaseutukuriiri eller Villen Vihreän kullan tie. Dessutom hittar du alla tre avsnitt i videoserien på Maaseutukuriiris webbplats i punkten videot.

Mer information:

Tiina Judén
Maaseutukuriiri, informatör
tiina.juden(at)maaseutukuriiri.fi

www.maaseutukuriiri.fi

Uppdateringsdatum: 17 feb. 2020

Detta är en karusell med kort till artikeln. Använd föregående och nästa knappar för att navigera.