Näyttelijä Ville Haapasalo esittelee Etelä-Savon maaseudun ja matkailun helmiä

Villen Vihreän kullan tie on videosarja maaseudusta ja maaseutumatkailusta Etelä-Savossa. Videot vievät katsojan huikealle matkalle Vihreän kullan kulttuuritielle näyttelijä Ville Haapasalon kanssa. Videot on tuottanut Maaseutukuriiri-viestintähanke.

Villen Vihreän kullan tie -videosarjan ensimmäisessä osassa Ville Haapasalo tutustuu Miekankosken kahvilaan, uittomuseoon ja perhokalastukseen ammattilaisen opastuksella. Toisessa osassa Haapasalo tutustuu Ollinmäen viinitilaan, viinin tuotantoon ja viinitilamatkailuun. Kolmannessa videossa hän pyöräilee Puumalassa Lietveden maisematiellä ja maistelee lähiruokaa Sahanlahti Resortissa.

Matkailu on hyvässä nosteessa erityisesti Saimaan alueella. Etelä-Savo oli ykkönen maatilamajoitusta tarjoavana maakuntana valtakunnallisessa vertailussa. Visit Saimaa Lakeland tekee hyvää työtä yritysten kanssa samoin kuin Etelä-Savon maakuntaliitto. Visit Saimaa Lakeland ja sen alaisuudessa Visit Mikkeli, Visit Varkaus ja Visit Savonlinna sekä Saimaa Gastronomy ovat loistavia esimerkkejä siitä, miten yhteistyöllä tehdään näkyvyyttä matkailussa maaseudulla. Mainitsemisen arvoinen on myös Saimaan Charmantit Oy, joka on antanut potkua matkailulle jo yli kymmenen vuotta. Nyt tulokset alkavat näkyä.

Ville Haapasalo esittelee videosarjassa muutaman esimerkin maaseutumatkailusta, ja matkailijan tehtävänä on etsiä itse lisää. Syyskuun alussa ilmestyvästä Maaseutukuriiri-lehdestä voi lukea lisää hyvistä hankkeista ja maaseutumatkailusta. Lisäksi voit osaltasi jakaa videoita ja käydä peukuttamassa Maaseutukuriiria Facebookissa.

Voit katsoa videot YouTubessa hakusanalla maaseutukuriiri tai Villen Vihreän kullan tie. Lisäksi löydät kaikki kolme videosarjan osaa Maaseutukuriirin verkkosivuilta kohdasta videot.

Lisätietoja:

Tiina Judén
Maaseutukuriiri, tiedottaja
tiina.juden(at)maaseutukuriiri.fi

www.maaseutukuriiri.fi

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.