Tulevaisuuden tuottajat 12032019

Eväitä Tulevaisuuden tuottajat -työryhmän taipaleelle?

Tulevaisuuden tuottajat-työryhmän toiminta lähtee pikkuhiljaa käyntiin. Työryhmä kokoontui ensimmäisen kerran tammikuun lopulla ja toimintaa ohjaavan suunnitelman raamit on luotu.

Ryhmässä tulevaisuuden tuottajia ei nähdä vain perinteisen maatalouden harjoittajina, alkutuottajina. Maaseudulla tuotetaan niin paljon muutakin: palveluita, maisemaa, elämyksiä. Tulevaisuudessa tuottajan täytyy olla monipuolinen, ja se halutaan huomioida myös ryhmän työskentelyssä.

Työryhmän toiminnan suunnittelussa on alusta asti korostunut positiivinen viestintä ja nuorten kannustaminen maatalouden ja maaseutuyrittäjyyden pariin. Samalla kun kerrotaan kaikista maaseudun mahdollisuuksista, halutaan myös luoda edellytyksiä heille, jotka ovat maaseutuyrittäjiä jo nyt. Koulutukset, seminaarit ja sparraukset toimivat tässä hyvinä välineinä. Suunnitelmissa on myös järjestää digihanketreffit, niin saadaan digitietous mahdollisimman hyvin kaikkien käyttöön!

Verkostomaiseen toimintatapaan kuuluut toki myös uusien verkostojen luominen ja mahdollisimman monien ihmisten saaminen mukaan toimintaan. Tulevaisuuden tuottajat työryhmä jakaa 30 kappaletta 1500 euron palvelupaketteja, joiden tarkoituksena on aktivoida maaseudun toimijoita järjestämään toimintaa paikallisesti. Palvelupakettien valintakriteerit tarkentuvat vielä kevään aikana, kannattaa seurata ilmoittelua!

Ideoita ja ajatuksia otetaan työryhmässä mielellään vastaan koko ajan, joten jos sinulla on idea, kerro siitä meille!

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020
Teksti: Kaisa Pethman, Tulevaisuuden tuottajat työryhmän koordinaattori (kaisa.pethman@proagria.fi)

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.