Hackthefood1

Hack the food -tapahtumassa vauhditettiin ruokabisnestä

Maaseutuverkoston Tulevaisuuden maaseutuyrittäjyys -työryhmän, MTK:n ja Founder Institute Finlandin järjestämä Hack the Food: Food Business -tapahtuman tavoitteena oli ratkoa ruuan verkko-ostamisen logistiikkaan, markkinointiin ja kansainvälistymiseen liittyviä haasteita. Joukkueet esittelivät finaalissa ratkaisunsa, ja tuomaristo palkitsi parhaat ideat.

Hack the food -tapahtumassa joukkueilta kuultiin monenlaisia ideoita ja ratkaisuja ruokabisneksen saralta. Yksi idea oli juomavaihtoehto alkoholittomalle oluelle. Toinen ryhmä oli keskittynyt logistiikkaongelmien ratkaisemiseen ja oli kehitti itsenäisten nelikoptereiden avulla toimivan ruokajakelun syrjäisille seuduille. Toinen jakeluun liittyvä innovaatio ratkaisi suomalaisten kylmäkuljetusta vaativien tuotteiden myyntiä www.RuokaaSuomesta.fi alustalta Amazonin kautta ympäri Eurooppaa esimerkiksi Uberia hyödyntämällä.

Myös lähiruoka oli tapahtumassa tapetilla. Lähiruokajakelua haluttiin edistää muun muassa tuottajien ja kuluttajien välisellä verkostolla. Toinen ratkaisu tarjosi pien- ja alkutuottajille markkinointityökalua tuotteensa tarinallistamiseen. Liha- ja maitotuotteiden hiilijalanjäljen kompensointiin oli myös mietitty uutta osallistavaa konseptia.

Eläkeläisten ruokapalveluratkaisulla
innovoitiin voittoon

Hack the food -tapahtuman voittajaksi valittiin vaihtoehtoista ruokapalvelua eläkeläisille kehittänyt tiimi.Tuomariston arviointi perustui ratkaisujen innovaatioon, ymmärrettävyyteen, kustannustehokkuuteen sekä toteutusasteeseen.Voittajajoukkue My Healthy Joy' lla oli tuomariston mielestä valmis liikeidea huomisen markkinoille.

Toiseksi sijoittui Rågflö-joukkue, joka toisi markkinoille vaihtoehtoisen alkoholittoman, leivästä valmistetun oluenkaltaisen juoman. Kolmanneksi sijoittunut Small Stories oli suunnitellut pientuottajalle tarkoitettua markkinointityökalua ja neljäs sija meni Pedegrine-tiimille, joka ratkoisi logistiikkaongelman autonomisten nelikopterien avulla.

Tuomaristoon kuuluivat Anni-Mari Syväniemi (MTK), Janne Mäkikalli (OP), Marko Jäppinen (Suppilog), Matti Santala (A21), Jose Jacome (Founder Institute Finland) ja Päivi Heikinheimo (ProLocalis).

Voittajatiimejä sparrataan
eteenpäin

Viikonloppuna luotujen konseptien jatkoa tuetaan eri tavoilla. Sekä MTK:n asiantuntijatiimi että ensimmäisyyksien luoja Janne Saarikko auttavat tiimejä omalla osaamisellaan viemään konsepteja eteenpäin. The Founder Institute, maailman suurin ideavaiheen kiihdytysohjelma, antaa kaikille osallistujille mahdollisuuden testata oman soveltuvuutensa yrittäjyyteen ja palkitsee kolme parasta ilmaisella paikalla kansainvälisessä startup-yrittäjyyskoulutuksessa.

Osallistujille myös parasta antia oli mahdollisuus verkostoitua toisten osallistujien kesken pitkin viikonloppua, sillä osallistujajoukko oli hyvin kansainvälinen ja usealta osallistujalta löytyi taustalta mm. markkinointiin, vientiin, elintarvikevalmistukseen tai tutkimuksen erityisosaamista. Viikonlopun ohjelmaan kuului myös mm. yritysidean esittämiskoulutusta, sekä mm. esittelyä maaseudun rahoitusmahdollisuuksista yrityksille.

Hack The Food palkitsi myös henkilökohtaisista ansioista. Kaikki voittajat listattuna alla.


Tuottajaa tukeva ratkaisu
1. Finnduce
2. Small stories
3. Tuotteita teille

Disruptiivinen ratkaisu
1. Button Program
2. Finnduce
3. Pedegrine

Kokonaiskilpailun parhaat
4. sija: Pedegrine
3. sija: Small Stories
2. sija: Rågflö
1. sija: My Healthy Joy

Henkilöpalkinnot_
There’s still hope: Heikki Penttilä
Never give up: Heikki Huhtanen
Surprise award/ Most active mentor: Richard McGrath
Passion for people: Minerva

Best overall team
My Healthy Joy (Tomorrows business, total package)

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020
Teksti: Leena Markiet / MTK

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.