Hae mukaan Palvelut maalle -innovaatioleirille

Onko sinulla tai yritykselläsi palvelu, jolle tunnistat markkinaa maaseudulla? Muhiiko sinulla tai tiimilläsi mielessä idea tai jopa ripakopallinen ideoita, jotka suorastaan huutavat pääsyä kokeiluun ja käyttöön kyliin ja kuntiin?

Oletko kenties jo kehittänyt ratkaisuja siihen, miten palveluja maaseudulla saataisiin tuotua lähelle niitä tarvitsevia, mutta tarvittavaan ratkaisuun ei ole vielä löytynyt oikeita tekijöitä, tahoja tai yhteistyökumppaneita? Tähän mennessä olet kenties tuhlannut aikaa kymmeniin palavereihin kehittäessäsi palveluita tai ratkaisuja ja törmännyt useisiin haasteisiin ja nuiviin vastauksiin: “ei se kuitenkaan onnistu”, “ei ole kannattavaa” tai “tuota on jo yritetty”.

Tule leirille kertomaan palveluistasi ja ideoistasi ja heittäydy mukaan hurjaan kisaan kehittämään ideoita yhdessä muiden yritys- ja järjestöedustajien, tutkijoiden ja kehittäjien kanssa. Leiriltä löydät uudenlaisia kumppanuuksia, joiden kanssa kehitätte liiketoimintamalleja digitaalisiksi ja fyysisiksi palveluiksi maaseudun asukkaiden ja yritysten käyttöön.

Leiri on osallistujille ilmainen (sis.ohjelman ja ruokailut).

Mitä?

  • Uudenlaisten älykkäiden lähipalvelukeskusten ja -palvelujen visiointia, ideointia ja kehittämistä maaseudulle.

Miksi?

  • Maaseudun palveluntarjonta on pienentynyt, mutta lähipalveluille on tarvetta sekä markkinapotentiaalia. Tyypillisesti lähipalvelukeskuksia kehitetään olemassa olevan tilan ympärille perinteisinä julkisina palveluina. Digitalisaatio, erilaisten palveluntuottajien yhteistyö sekä asiakasvirtojen ja hyötyjen riskien jakaminen mahdollistaa kuitenkin täysin uudentyyppisten, useita toimintoja yhdistelevien lähipalvelukeskusten kehittämisen ja rakentumisen. Näin yritykset voivat saada kannattavaa uutta liiketoimintaa ja maaseudun asukkaat laadukkaita lähipalveluita.

Kenelle?

  • Maaseudun lähipalveluja tuottaville tai niiden tuottamisesta kiinnostuneille yrityksille, järjestöille ja hankevetäjille, alan asiantuntijoille ja tutkijoille.

Inspiraatiota, uusia konsepteja ja hurja kisa parhaasta ideasta

1. päivä: Innovaatioleirin ensimmäisenä päivänä osallistujat kuulevat laajan kattauksen herätteleviä puheenvuoroja erilaisista palveluinnovaatioista ja lähipalveluista. Mukana on kaupungissa toimivia jakamistalouden ja palvelujen malleja, joita voisi skaalata maaseudulle sekä esimerkkejä eri sektoreilla kehitetyistä lähipalveluista. Inspiraatiopuheenvuorot pohjustavat ensimmäisenä päivänä alkavaa tiimityöskentelyä.

2. päivä: Toisena päivänä yhdistellään ideoita, keksitään uutta ja pilotoidaan uusia lähipalvelujen yhteistyö- ja toimintamalleja ryhmissä. Päivän aikana annetut tehtävät haastavat tiimejä aina parempaan lopputulokseen.

3. päivä: Kolmantena päivänä tiimit hiovat ideoitaan käytännön kokeiluiksi ja esittelevät tuotoksensa tuomaristolle. Paras idea voittakoon!

Palvelut maalle -leirin järjestävät Maaseuturverkostopalvelut ja
Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI
yhteistyössä Suomen älykkäin kylä -kilpailun kanssa.

Ilmoittauduthan viimeistään 26.10. tämän linkin kautta!

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.