Uusiutuva metsä ja maaseutu -kasvupolun haku on nyt auki

Maaseudulla toimivilla mikro- ja pk-yrityksillä on suuri merkitys alueen elinvoimaisuudelle ja sitä kautta koko Suomen taloudelle ja sen kasvulle. Uusiutuva metsä ja maaseutu -Kasvupolku haluaa tukea näiden yritysten kasvua ja kehittymistä sekä toimivien ratkaisujen löytymistä.

Uusiutuva metsä ja maaseutu -kasvupolulle haetaan monipuolisesti eri alojen yrityksiä, joiden liikeidea kumpuaa metsän, luonnon ja maaseudun mahdollisuuksista. Mukaan ovat tervetulleita sekä maaseudun sekä metsä- ja luontoyrittäjyyden uusia ratkaisuja tarjoavat yritykset että perinteisemmät toimijat.

Kasvupolulle toivotaan mukaan erityisesti yrityksiä, jotka tuottavat ratkaisuja maaseudun logistiikkaan, maaseudun elinvoimaisuuden tukemiseen, metsänhoitoon, luontomatkailuun ja luonnon raaka-aineiden jatkojalostamiseen elintarvikkeiksi tai muiksi tuotteiksi.

Haku päättyy tammikuussa

Haku Uusiutuva metsä ja maaseutu -kasvupolulle on avoinna 20.1.2019 asti. Mukaan Kasvupolulle valittavat 30 yritystä julkistetaan 4.2.2018 Kasvupaja –webinaarissa, joka on avoin kaikille hakijoille.

Kasvupajan jälkeen mukaan valitut yritykset jaetaan kahteen ryhmään yritysten toimialojen mukaan. Ensimmäiset kiitoratapäivät järjestetään toiselle ryhmälle 26.2.2019 ja toiselle ryhmälle 27.2.2019 pääkaupunkiseudulla. Kasvupolun toiseen kiitoratapäivään kutsutaan mukaan kaikki 30 yritystä. Toisen kiitoratapäivän paikka päätetään myöhemmin.

Kiitoratapäivien aikana eri alojen (tuotteistaminen, strategia, johtaminen, rahoitus, kansainvälistyminen, myynti ja markkinointi) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa kiitoratapäivien aikana 10 mylläriä 45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa.

Kasvupolun tuomaristo valitsee toisen kiitoratapäivän päätteeksi neljä vakuuttavinta yritystä, jotka etenevät jatkosparrauksiin ja lokakuussa 2019 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

Maaseutuverkosto yksi järjestäjistä

Uusiutuva metsä ja maaseutu -kasvupolku yhdistää aikaisempina vuosina toteutetut Maaseudun kasvupolun ja Metsä- ja luontoyrittäjyyden kasvupolun suuremmaksi kokonaisuudeksi. Kasvupolun kumppaneina toimivat Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Metsäkeskus, ProAgria, Maaseutuverkosto sekä Kiteen kaupunki.

Kumppanit odottavat näkevänsä Kasvupolulla monipuolisen joukon innovatiivisia ja kasvunnälkäisiä yrityksiä myös tänä vuonna. Viime vuonna toteutetuilta Kasvupoluilta eteni kaksi yritystä Kasvu Openin TOP 10 yrityksen joukkoon ja lappeenrantalainen tukkienmittausjärjestelmiä sahateollisuuteen valmistava Finnos Oy Kasvu Openin startup -sarjan voittajaksi.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

https://www.kasvuopen.fi/kasvupolut/uusiutuva-metsa-ja-maaseutu-kasvupolku

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.