The Nordic-Baltic Rural and Maritime Award –kisa käynnistyy

Itämeren alueen maaseutuverkostot käynnistävät kisan alueen parhaiden hankkeiden löytämiseksi. Kyseessä voi olla mikä tahansa hanke tai investointi maaseutu- tai meri- ja kalatalousohjemasta, nykyiseltä tai edelliseltä ohjelmakaudelta.

Kisa on osin jatkoa vuonna 2013 järjestetylle Nordic Baltic Cooperation Award –kisalle. Tällä kertaa mukaan pääsevät kansainvälisten hankkeiden lisäksi myös kansalliset hankkeet. Erillisiä kategorioita ei ole, vaan kaikki hankkeet kisaavat toisiaan vastaan.

Kisan tavoitteena on nostaa esiin ja jakaa tietoa ja osaamista kehittämisen tuloksista, luoda verkostoja toimijoiden kesken ja samalla tietysti edistää kansainvälisten hankkeiden syntymistä.

Kisassa ovat mukana kaikki Itämeren alueen maaseutu- ja kalatalousverkostot, ja jokainen maa nimeää kisaan mukaan kolme finalistia. Kisassa palkitaan kolme parasta hanketta Ruotsin maaseutuparlamentin yhteydessä 19. toukokuuta Örnsköldsvikissä.

Ilmoittautuminen kisaan tapahtuu sähköisellä lomakkeella 9.2.2018 mennessä. Maaseutuverkoston ohjausryhmä valitsee Suomen kolme edustajaa ja kilpailun jury valitsee voittajat.

Maaseutuverkosto järjestää yhteiskuljetuksen Vaasasta Örnsköldvikiin, ja maaseutuverkosto kattaa Suomen edustajiksi valittujen hankkeiden matkakustannukset. Kisan lisäksi Örnsköldsvikissä osallistutaan myös Ruotsin maaseutuparlamenttiin ja tutustutaan sikäläiseen maaseudun kehittämiseen ja maaseutupolitiikkaan.

Lisätietoja:

Lauri Hyttinen
Verkostoasiantuntija, verkostopalvelut
lauri.hyttinen(at)maaseutu.fi

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.