Maaseutuparlamentti 2020: Kaakkois-Suomeen, Kurikkaan vai Nurmekseen? – Nyt on aika äänestää!

Valtakunnallisessa Maaseutuparlamentti-tapahtumassa kohtaavat kaikki maaseutukeskustelusta, maaseutukehittämisestä ja –politiikasta kiinnostuneet. Tapahtuma järjestetään jälleen ensi vuonna, mutta missä? Ehdolla ovat Kaakkois-Suomi (Lappeenranta), Kurikka ja Nurmes. Kaikki kiinnostuneet pääsevät nyt äänestämään omaa suosikkiaan ja vaikuttamaan siihen, mikä on seuraava Maaseutuparlamentti –paikkakunta

Maaseutuparlamentti-paikkakisan finaali käydään nettiäänestyksenä ajalla 26.–28.3. Äänestys vaatii kirjautumisen (Google, Facebook, LinkedIn, Microsoft 365 -tunnuksella tai luomalla Viima-tili) . Tuloksia voi seurata alustalla reaaliajassa. Voittajaehdotus ilmoitetaan perjantaina 29.3.

Paikkakisassa haettiin maaseudun kehittämisen ja maaseutupolitiikan toimintamallien helmiä eri puolilta Suomea. Finalistien lisäksi Kannus (Keski-Pohjanmaa), Janakkala (Kanta-Häme), Sotkamo (Kainuu) ja Ähtäri (Etelä-Pohjanmaa) kutsuivat koko Suomen kylään. Paikkakisan raati valitsi seitsemästä ehdotuksesta kolmen kärjen, jonka halusi nähdä finaalissa:

”Kestävän kehityksen (pito)paikka” -ehdotuksen on laatinut Nurmeksen kaupunki ja pitopaikkana on Hyvärilä ja Bomba. Luomun ja biotalouden Nurmeksessa on mahdollista tutustua karjalaiseen vieraanvaraisuuteen ja kulttuuriin sekä metsäbiotalouden, maatalouden, luontomatkailun ja elintarviketeollisuuden symbioosiin. Retkiehdotuksiin sisältyy tutustuminen yhdistystoimijoiden uusiutuviin energiaratkaisuihin sekä nykyaikaiseen metsäopetukseen sekä alueen luontoon. Ehdotus on laadittu yhteistyössä Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy:n ja paikallisten ja alueellisten järjestöjen kanssa.

”Nupit Kaakkoon!” -ehdotuksen ovat laatineet alle 30-vuotiaat nuoret, jotka peräänkuuluttavat isoa loikkaa tulevaisuuden turvaamiseksi. Pitopaikaksi ehdotetaan Rauhaa (Holiday Club Saimaa), Lappeenrannassa. Ehdotus nojaa vahvasti Kaakkois-Suomen edelläkävijyyteen uusien energiaratkaisujen, kestävän kehityksen innovaatioiden ja ympäristönsuojelun saralla. Liikkuvien palveluiden toimintamallit, nuorten osallisuuden esimerkit ja rajaeksotiikka herättävät kiinnostusta. Ehdotus on laadittu laajassa yhteistyössä alueen Leader-ryhmien, alueen maakuntien liittojen, kaupunkien, koulutusorganisaatioiden ja järjestöjen kanssa.

”Tulevaisuus lautaselle!” (Kurikka, Kurikan Kampus) -ehdotuksen on laatinut Kurikan kaupunki, joka kutsuu tutustumaan tulevaisuuden ratkaisuihin Suomen rohkeimpaan maaseutukaupunkiin ja ruoka- ja juomaprovinssiin. Vahva pellolta pöytään ketju, vahva metalli- ja puuteollisuus sekä vahva kehittämistoimijoiden verkosto lupaavat Maaseutuparlamentti-osallistujille kiinnostavia retkikohteita. Ehdotus on laadittu yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien, maakuntaliiton, koulutusorganisaatioiden ja järjestöjen kanssa.

Maaseutuparlamentti on valtakunnallinen tapahtuma, jonka keskiössä ovat Suomen maaseutujen voimavarat, tarpeet ja mahdollisuudet. Maaseutuparlamentti-tapahtuma järjestetään jälleen 1.–3.10.2020. Teemana ja tapahtuman punaisena lankana tulee olemaan kestävä taloudellinen, ekologinen, sosiaalinen ja kulttuurinen kehitys.

Lue lisää Maaseutuparlamentti 2020-paikkakisasta ja tutustu finaalin ehdotuksiin täältä.
Äänestä omaa paikkasuosikkiasi täällä.
• Seuraa somessa: twitter @maaparlamentti ja facebook @maaseutuparlamentti
• Jaa somessa #maapuhuu #Maaseutuparlamentti


Lisätiedot:
Antonia Husberg, maaseutuylitarkastaja, maa- ja metsätalousministeriö,
Maaseutupolitiikan neuvoston hanke- ja viestintävastaava,
p. 0295 16 2033, etunimi.sukunimi@mmm.fi

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.