Suomen älykkäimmäksi haluaa nyt 13 kylää

Suomen älykkäin kylä –kilpailuun on ilmoittautunut 13 kylää eri puolilta Suomea. Ilmoittumisaikaa on jäljellä elokuun loppuun asti. Mukaan haastetaan kyliä, joilla on tahtoa ja tarvetta lisätä elinvoimaa, aktiivisuutta ja innovatiivisuutta ja pärjätä nyt ja tulevaisuudessa.

Suomen älykkäin kylä on kilpailu, mutta enemmän kuin kilpailu. Se on kehittämiskokonaisuus, jonka tarkoituksena on auttaa ja kannustaa kyliä etsimään älykkäitä ratkaisuja palvelujen ja toimintatapojen kehittämiseen ja luomiseen. Juuri niiden palveluiden ja toimintojen, joiden avulla kylä voi hyvin myös tulevaisuudessa. Älykkäät kylät on yhteinen teema Euroopan unionissa.

Älykkäin kylä kilpailuun voi ilmoittautua elokuun loppuun saakka maaseutu.fi/alykkainkyla-sivulla. Mukaan hakeminen kannattaa, koska tarjolla on sparrausta ja vinkkejä, vertaistukea ja -oppimista sekä näkyvyyttä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Tarjolla on eväitä siis siihen, miten kylä voi kehittyä ja menestyä.

Suomen älykkäin kylä -kilpailun järjestää Suomen maaseutuverkosto (maaseuturahasto) yhteistyössä rakennerahastojen (ESR, EAKR), meri- ja kalatalousrahaston, liikenne- ja viestintäministeriön, Maaseutupolitiikan neuvoston, Kuntaliiton ja Suomen Kylät ry:n kanssa.

Suomen älykkäin kylä -kilpailuun ilmoittautuneet kylät:

Kanta-Häme
Vähikkälä, Janakkala

Pirkanmaa
Murole, Ruovesi
Talviainen, Orivesi
Luopioinen, Pälkäne

Satakunta
Venesjärvi, Kankaanpää

Varsinais-Suomi
Märynummi, Salo

Keski-Suomi
Mämmenkylä, Äänekoski
Syvälahti, Äänekoski

Pohjois-Karjala
Rikkavesi, Outokumpu

Pohjois-Pohjanmaa
Kuusaa-Jokela, Haapajärvi
Käylä, Kuusamo

Kainuu
Nakertaja-Hetteenmäki, Kajaani
Pohjavaaran seudun kylät, Sotkamo

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.