RIA2021: Euroopan parhaita hankkeita etsitään taas!

Euroopan parhaita hankkeita haetaan jälleen Rural Inspiration Awards -kilpailussa – löytyvätkö ne teidän alueeltanne? Kilpailun järjestää Euroopan maaseutuverkosto ENRD (European Network for Rural Development), ja sen tavoitteena on nostaa esiin ja tuoda Euroopan laajuista näkyvyyttä maaseuturahaston tuella toteutetuille hankkeille.

Ensimmäisen kerran Rural Inspiration Awards -kilpailu järjestettiin vuonna 2019, ja silloin suomalaiset saivat finalistin jokaiseen kisakategoriaan ja yhden kategorian voiton. Tänä vuonna Suomi onnistui jälleen saamaan kaikkien kategorioiden finaalipaikat, mutta voitto jäi kotiuttamatta. Vuoden 2021 RIA-kilpailussa tavoitteena on luonnollisestikin uusia voitto ja saattaa suomalaiset hankkeet koko Euroopan tietoisuuteen.

Hankkeita haetaan seuraaviin neljään kategoriaan. Kilpailukategoriat pohjautuvat Euroopan komission Long-term vision for rural areas -aloitteeseen ja ENRD:n samannimisen työryhmän toimintaan.

Vihreä tulevaisuus (Green Futures)

Vihreä tulevaisuus -kategoriaan etsitään hankkeita, jotka edistävät ilmastonmuutokseen sopeutumista tai sen hillintää, luonnon monimuotoisuutta, kestävää kasvua tai vihreää elpymistä.

Digitaalinen tulevaisuus (Digital Futures)

Kategoriaan etsitään hankkeita, jotka edistävät digitalisaatiota ja digitaalisten ratkaisujen hyödyntämistä maataloudessa tai maaseudun kehittämisessä (esim. valokuituyhteyksien parantaminen, digitaalisten palvelujen kehittäminen, uusien teknologioiden käyttöönotto tai kansalaisten digitaitojen kehittäminen).

Resilientti tulevaisuus (Resilient Futures)

Kategoriaan etsitään hankkeita, jotka vahvistavat eurooppalaisen maaseudun resilienssiä eli palautumiskykyä ja muutosvalmiutta. Resilienssin käsite ymmärretään laajasti (mm. talouden tai maaseudun yhteisöjen resilienssi).

Sosiaalisesti oikeudenmukainen tulevaisuus (Socially Inclusive Futures)

Kategoriaan etsitään hankkeita, jotka vahvistavat maaseutuyhteisöjen ja maaseudun asukkaiden osallisuutta, osallistumisen mahdollisuuksia ja yhteenkuuluvuutta. Hankkeet voivat edistää esimerkiksi sukupuolten tasa-arvoa tai vanhusten ja vammaisten asemaa. Kategorian hankkeet voivat myös edistää yhteiskunnallista yrittäjyyttä ja yhteisötaloutta (ts. sosiaalisesti kestävää taloutta) tai sukupolven vaihdoksia.

Ilmoita hanke mukaan kisaan!

Hankkeen voit ilmoittaa mukaan Rural Inspiration Award -kilpailuun tämän linkin takaa:

ilmoittautumislinkki

Hankkeita voi Verkostopalveluille ilmoittaa linkin kautta 12. tammikuuta 2021 asti.

Lisätietoja:

Muokkauspäivämäärä: Dec 18, 2020

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.