Tulevaisuuden maaseutuyrittäjyys -työryhmän loppuvuosi on tuttuun tapaan vauhdikas

Työryhmän syksyn pääteemoja ovat työllisyys ja palveluiden tuottaminen. Näistä teemoista järjestetään tänä syksynä sekä Integration 2018-tapahtuma että Lähipalvelukeskusinnovaatioleiri.

Maaseutuverkoston Tulevaisuuden maaseutuyrittäjyys -työryhmän viimeinen puolivuotinen on käynnissä. Luvassa on paljon ohjelmaa, joissa työryhmän teemoja edistetään. Ryhmän tarkoituksena on edistää yrittäjyyttä monipuolisesti, saada rahoituskeinoja näkyville, tehdä yhteistyötä eri tahojen kanssa, saada kansainvälisiä esimerkkejä kotimaahan, auttaa maahanmuuttajia työllistymään yrityksiin sekä parantaa yleistä yrittäjyystietoisuutta.

Yksi näkökulma työryhmän syksyn toimiin on työllisyys. Työryhmän alainen maahanmuuttajien työllisyyden ad-hoc-ryhmä kokoaa ratkaisuja siihen, millä keinoin maahanmuuttajien työllistymistä voidaan parantaa maaseutuyrityksissä. Ad-hoc-ryhmän yhtenä lopputöistä on paneelikeskustelu Integration 2018-tapahtumassa.

Työllisyysnäkökulmaa tukee myös maakuntakierros, joka työryhmä järjestää yhdessä Suomen yrittäjien, MTK:n ja TE-toimistojen kanssa. Maaseudun yritystukiseminaarissa taas keskustellaan yritystukien vaikuttavuudesta ja sen kehittämisestä. Tarkasteluaineistoa tähän on kertynyt jo yli 30 vuoden ajalta.

Digititaalisuus tuo uusia palveluita

Tulevaisuuden maaseutuyrittäjyys -työryhmä kehittää myös uusia tapoja tuottaa maaseudun palveluita. Miten esimerkiksi 5G, nettikauppa ja virtuaalitodellisuus vaikuttavat palvelujen tuottamismahdollisuuksiin ja kuluttamiseen? Lähipalvelukeskusinnovaatioleirillä edistetään uudenlaisia kumppanuuksia ja liiketoimintamalleja, joilla digitaaliset ja fyysiset palvelut saadaan alueen asukkaiden käytettäviksi.

Innovaatioleiri on osa Euroopan komission älykäs kylä -aloitetta, ja sen havaintoja hyödynnetään teeman edistämisessä Euroopan laajuisesti. Leiri järjestetään 26–28.11.2018.

Lisätietoja:

https://arkisto.maaseutu.fi/maaseutuverkosto/maaseutuohjelma/hallinto/tyoryhmat/tulevaisuuden-maaseutuyrittajyys--tyoryhma/

Joel Karlsson, verkostoasiantuntija

p. 040 531 1966

joel.karlsson@maaseutu.fi

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.