Suomen ehdokkaat Itämeren alueen parhaaksi hankkeeksi valittu

Suomen edustajiksi kisaamaan Itämeren parhaan hankkeen tittelistä, Nordic Baltic Awardista, on valittu kolme hanketta: pyörillä liikkuva nuorisotila, turvaa maaseudulle kylän pelastusryhmistä ja selektiivinen troolikalastus.

Itämeren alueen maaseutuverkostot etsivät nyt ensimmäistä kertaa parhaita hankkeita kilpailemaan maaseuturahaston ja meri- ja kalatalousrahaston Nordic-Baltic Awardista. Nordic Baltic Awardin tavoitteena on nostaa esiin ja jakaa tietoa ja osaamista maaseudun kehittämisen helmistä, luoda verkostoja toimijoiden kesken ja samalla tietysti edistää kansainvälisten hankkeiden syntymistä.

Suomen karsintaan ilmoitettiin yhteensä 30 hanketta, joista maaseutuverkoston ohjausryhmä valitsi kolme finalistia. Seuraavaksi kunkin seitsemän Itämeren alueen maan (Suomi, Ruotsi, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Saksa ja Tanska) ehdokkaat arvioidaan kilpailun järjestäjämaassa Ruotsissa. Nordic Baltic Award voittajat julistetaan Ruotsin maaseutuparlamentin yhteydessä 18.5. Örnsköldsvikissä.

Suomea edustamaan lähetettävät hankkeet ovat:

  • Kylästä kylhään. Vanhasta kirjastoautosta rakennettu liikkuva nuorisotila/monitoimitila. Bussi on todella lunastanut paikkansa pienen kyläyhteisön monitoimiautona ja tuonut elämää sivukylillekin. Pieni idea, jolla on suuret vaikutukset monien elämään!

  • Turvaa maaseudulle - pelastusryhmä osana kyläelämää. Arjen häiriötilanteissa turvana olevia pelastusryhmiä on nyt hankkeen myötä 53, joissa toimii noin 500 koulutettua vapaaehtoista. Pelastusviranomaiset ovat ottaneet käyttöön perinteisten toimintatapojen lisäksi uuden toimintamallin, jolla saadaan yhteys maakunnan kylien ihmisiin.

  • Lajittelusäleikön kehittäminen, pilotointi ja käyttöönotto selektiivisen troolikalastuksen edistämiseksi uhanalaisten lohikalojen vaellusalueilla. Sisävesillä tapahtuvan troolikalastuksen innovaatio uhanalaisten lohikalojen turvaksi.

Lisätietoja:

Lauri Hyttinen

lauri.hyttinen@maaseutu.fi

puh. 050 4122 422

arkisto.maaseutu.fi

www.merijakalatalous.fi

Muokkauspäivämäärä: Feb 17, 2020

Tämä on karuselli, jossa on artikkeleita. Navigoi edellisen ja seuraavan painikkeen avulla.